sunnuntai 5. elokuuta 2018

Koekausi 2018.. voihan piip..

Suurin ja tavoitteellisin odotuksin lähdin tähän vuoteen ja kauteen. Ajatuksena oli nostaa Leevi voittajaluokkaan, mutta kuinkas kävikään.. Alkuvuosi näytti hyvältä treenit sujuivat kohtuullisesti ja vaativuustasoa pystyi nostamaan mukavasti. Leevi oli koko ajan paremmin kuulolla ja ei hölmöillyt. Vaikeudet alkoi kuitenkin siinä vaiheessa kun päästiin viimein vesitöihin, alkuun kaikki näytti hyvältä, mutta sitten tuli vähän takkuja matkaan. Kesän aikana niistä takuistakin päästiin eteenpäin ja meno parani. Mutta... kokeet.. Ne ei mennyt kyllä yhtään niinkuin ajattelin. Leevi oli koetilanteissa järkyttävä.



Kauden aloitimme wt-kokeessa Seinäjoella. Ensimmäinen markkeerausrasti sujui mallikkaasti. Pitkä ykkönen viistosti peitteiseen maastoon ajouran yli. Leevi meni lähes suoraan damille ja dami talteen. Tällä rastilla moni jo nollasi kokeensa.

Seuraavalla rastilla oli kaksi rastia yhdessä, ensin nouto pienen lämpäreen yli ja sitten ohjaus. Markkeeraus lämpäreen yli meni vielä kohtuullisesti, mutta ohjauksessa Leevi otti avustajasta häiriötä ja pyrki hänen suuntaan. Pillikuuliaisuus oli huonoa. Saatiin kuitenkin dami talteen. Neljäs rasti oli parityönä. Kaksi yhdistettyä tehtävää, mutta Leeville ensin lyhyt, todella simppeli markkeeraus. Leevi lähti noutoon ja kaveri karkasi perään. Leevi veti markkeerauksen reilusti pitkäksi eikä pillityksestä huolimatta tullut takaisin. Nolla siis ja jouduin hakemaan koiran hihnan kanssa takaisin. Viimeinen rasti oli draivi, missä ensin ajojahti katsottiin kolme koiraa rinnakkain ja sitten koirat kytkettiin ja siirryttiin lähemmäksi ja jokainen yksi kerrallaan teki noudot. Tehtävä onnistui, mutta Leevi olisi voinut olla tehokkaampi ja nopeampi damin ylösotossa.

Nome-B kokeita yritin neljä kertaa, kolme nollaa ja yksi keskeytys. Leevi tekee omia ratkaisujaan, vaikka treeneissä on kuulolla ja kuuliaisuuttakin olen saanut parannettua niin kokeisiin se ei ole siirtynyt. Joitakin hyviä hetkiä ja tilanteita on ollut kokeissakin, mutta pääsääntöisesti mikään ei ole onnistunut. Jostain syystä ehkä 10 prosenttia koiran osaamistasosta ja keskittymiskyvystä on käytössä kokeissa. Kaikki kokeet ovat olleet simppeleitä peruskokeita, ei mitään kummallisia kikkailuja. Kokeita ja tehtäviä, joista Leevin olisi pitänyt helpohkosti suoriutua.

Olo on jokseenkin epäuskoinen. Alokkaassa kivasti kuulolla ollut koira, joka vielä oli kuuliainenkin on nykyisin järkyttävä koekoira. Kyllähän Leevi metsästää ja on itsenäinen, se kyllä on tullut kokeissa esiin, mutta sillä ei tuloksia saada aikaan. Odotuspaikalla Leevi on vielä kohtuullisen rauhallinen, mutta seuraava huudon kajahtaessa mennäänkin kuin raamit kaulassa. Ei se ohjaajaa tarvitsisi mukaan laisinkaan. Eräs tuomari lohdutteli, että hyvä metsästyskoira ei ole aina hyvä koekoira.. Ei ole ei, mutta jotenkin sitä toivoi, että Leevi olisi edes kohtuullinen koekoira. Harmittaa vietävästi kun en sen potentiaalia saa koetuloksien muodossa esiin.




Flattimestaruudessa käytiin viimeisimmäksi. Näyttelyosuudella päästiin ensin jatkoon, mutta pudottiin sitten pois, eikä sijoitusta tullut. Arvostelu oli ihan mukava "6 -vuotias vauhdikas uros. Voimakkaasti kulmautunut takaa. Vetävät sivuliikkeet. Hyvä hännän kiinnitys. Esitetään hyvin.", muta miten tuo vauhdikkuus on saatu näyttelyarvosteluunkin :) Koeosuus menikin sitten totuttuun tapaan eli täysin penkin alle.

En tiedä mitä sitä seuraavaksi keksii tuon otuksen kanssa. Loistava metsästyskoira, sitkeä ja itsenäinen työskentelijä, sekä lisäksi äärimmäisen helppo kotikoira ja koira, jonka kanssa voi mennä minne vaan, paitsi kokeisiin jos haluaisi tuloksia saada aikaiseksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti