lauantai 21. toukokuuta 2016

Kevät 2016

Jahas, taas on ollut hiljaiseloa täällä, mutta jospas sitä kevään ja kesän myötä aktivoituisi. Alkuvuosi pyhitettiin Leevin kanssa fasaanijahdeille ja muutaman kerran pääsi myös Lara sekä Donna humputtelemaan mukaan.



Donna, Leevi ja Lassi toukokuussa 2016

 


Maaliskuussa oltiin Leevin kanssa mukana lemmikkimessuilla edustamassa Suomen Noutajakoirajärjestöä. Osallistuttiin noutajanäytökseen ja Leevi oli rapsuteltavana messuosastolla. Mukava tapahtuma, mutta Leevi taisi tuoda tulijaisena kennelyskän. Lisäksi maaliskuussa juhlittiin 11 vuotta täyttävää Donnaa. Päivä kerrallaan mennään eteenpäin, ja ainakin toistaiseksi pilke silmäkulmassa on säilynyt.


Donna 11 vuotta

Huhtikuussa kilpailtiin Leevin kanssa agilityssa Jyväskylässä ja Seinäjoella. Mainittavia tuloksia ei tullut, ihan ok ratoja, mutta etenkin kepit ovat olleet meidän murheena viime kuukausina. Jostain syystä Leevin motivaatio suorittaa kepit on ollut lähes olematon. Osa syynä on varmasti ollut alkuvuoden jumit, mutta ne aukaistiin osteopaatin toimesta. Nyt kuitenkin on keppienkin osalta valoa näkyvissä tunnelin päässä. Ohessa video jossa koottuna kolme starttia Seinäjoelta, kepit on tosin leikattu pois, mutta sitten toinen videon pätkä äitienpäivän kisoista Jyväskylästä mikä todistaa, että kyllä Leevi osaa pujotella :)




Huhtikuun puolenvälin tienoilla Leevi ja Lassi täyttivät neljä vuotta. Minne nämä vuodet oikein hujahtavat, vastahan pojat olivat pieniä.... Pojat alla olevissa kuvissa, Leevi vasemmalla ja Lassi oikealla.




 




 
 Lassi 4 vuotta

Toukokuun toisena viikonloppuna suunnattiin auton nokka kohti Maaninkaa ja käytiin Leevin kanssa luonnetestissä. Tuomareina Jorma Kerkkä ja Reijo Hynynen. Samat tuomarit tuomaroivat aikoinaan Donnan. Leevi sai testistä 236 pistettä ja suoriutui kaikista osa-alueista mukavasti ja varmasti.

Toimintakyky +2 Hyvä
Terävyys +1b Koira joka ei osoita lainkaan terävyyttä
Puolustushalu +1 Pieni
Taisteluhalu +2b Kohtuullisen pieni
Hermorakenne +2 Tasapainoinen
Temperamentti +3 Vilkas
Kovuus +3 Kohtuullisen kova
Luoksepäästävyys +3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
+++ Laukausvarma

Ohessa Leevin video sekä lisäksi Donnan luonnetestivideo, jonka nyt viimein sain julkaistavaan muotoon. Donnan testipaikka vaan oli huono kuvaamisen kannalta. Ja edelleen olen Donnan osalta sitä mieltä, että sen pimeä huone tulkittiin väärin. Epäilen, että se tasan tarkkaan tiesi missä minä olen ja eikä nähnyt tarpeelliseksi tulla luokse asti. Luoksehan sen sain vasta tosi tiukasti käskyttämällä ja vaatimalla. Silloinkin se vaan pyörähti edessäni, että 'joojoo' ja jatkoi matkaa. Leevi taas tuli syliin asti :)



Kevään edetessä olen yrittänyt kunnostautua treenaamaan myös metsästyskoepuolta, mutta katsotaan miten edistytään. Agilitykilpailuja on ainakin tiedossa, mutta ehkä niitä kokeita katsotaan sitten myöhemmin kesällä tai syksyllä.


Leevin luoksetulo...
 

...ja Lassin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti