sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Kevään kuulumisia

Taas on hetki vierähtänyt edellisestä päivityksestä. Mitäköhän me ollaan tässä välissä puuhasteltu. Donnalla oli juoksut helmikuussa ja se vaati omat järjestelynsä. Maaliskuussa startattiin Donnan kanssa agilityssa kahden startin verran. Ensimmäiseltä radalta saatiin meidän ensimmäinen kakkosluokan nolla, mutta sijoitus oli vasta neljäs, eikä se riittänyt pienen osallistujamäärän vuoksi "luokan vaihtonollaan". Toiselta radalta saatiin hylätty, minun moka. Donna ampaisi putken jälkeen minun perään ja tuli yhden hypyn ohi, kun en sitä sille näyttänyt. Tätä ennen meillä oli vitonen alla kontaktivirheestä, muuten moitteeton rata. Jos oltaisiin tultu vitosella maaliin niin todennäköisesti olisi voitettu tai ainakin oltu palkinnoilla, mutta no nollathan ne vaan ratkaisee.

Mikko starttasi Donnan kanssa Mäntän talvinomessa. Parivaljakko osallistui voittajaluokkaan, kun siellä on vähemmän osallistujia ja toisaalta Donnalle on sitä parempi mitä vaikeampia tehtävät on. Tehtävien osalta startti sujuikin mallikkaasti, mutta Donnan rauhattomuus pudotti pisteitä. Niin ja haussa Donna teki sitkeästi töitä yhdessä kohtaa missä ei kuitenkaan damia sitten ollut.

Donna

Tehtävät alkoivat kakkosmarkkeerauksella mikä jäi muistiin ja sen jälkeen otettiin ohjaus. Donna suoritti tehtävät helposti. Sen jälkeen siirryttiin hakuun missä toinen koira teki tien toisella puolella töitä ja toinen toisella, ja sitten vaihdettiin puolia. Tuomareina oli Maija Lappalainen (haku) ja Kirsi Rantala (ohjaus + markkeeraus).

Haku: Aloittaa haun reippaasti. Hieman haku puutuu loppua kohden, mutta koira löytää kuitenkin kolmannen damin. 3/4. Pisteitä 7½
Markkeeraus: Koira hieman rauhaton laukauksissa ja heitoissa, ääntelee. Lähetetään toiselle heitolle, josta koiralla selkeä muistikuva, löytää damin nopeasti. Lähtee ensimmäiselle heitolle vauhdikkaasti, käyttää hyvin nenää, löytää nopeasti, kaunis palautus. Pisteitä 8 ½ (tuomari kirjoitutti paperiin jo täyden kympin, mutta sitten muisti Donnan olleen rauhaton markkeerauksia katsottaessa :))
Ohjaus: Linjalle lähetettäessä ääntelee. Muutoin moitteeton suoritus. Pisteitä 9.
Työskentelyhalu ja tehokkuus sekä yhteistyö: Hyvä yhteistyö, rauhattomuus vähentää pisteitä (Kirsi). Tasaisella tempolla työskennellyt koira, hyvä yhteistyö, passi ok (Maija).

Pisteitä yhteensä 34 ja sijoitus 6/10. Lauantain porukassa sijoitus olisi ollut kolmas pisteiden perusteella.. :) No ihan hyvin meidän "nippanappa avoimenluokan koiralta" oikeiden voittajaluokan koirien seassa.

Maaliskuun 25. päivä Donna täytti kahdeksan vuotta, joten nyt on sitten talossa veteraani-ikäinen koira. Toivon, että saamme pitää Donnan luonamme vielä useamman vuoden ajan.


Donna synttäripäivänä


Pääsiäisenä piipahdettiin Donnan ja Leevin kanssa näyttelyssä Korpilahdella. Tuomarin linja vaikutti tiukalta ja H:ta hän jakoi useampia. Tuomarina siis Matti Luoso.

Leevi osallistui junnuluokkaan saaden EH:n (oli junnuluokan ainoa):
"Hyvän tyyppinen, sopivan kokoinen juniori uros, joka saa vielä miehistyä. Hyvä pään malli, oikea purenta, tummat silmät, sopiva kaulan pituus, riittävä luusto, litteät käpälät. Eturinta ja runko saavat vielä vahvistua ja etukulmaus parantua. Sopiva polvikulmaus. Liikkeet saavat vielä vakaantua. Hyvä hännän asento, mukava käytös."


Kuvissa Leevi näyttelypäivänä 31.3.2013, hieman yli 11 kuukautta





Donna osallistui veteraaniluokkaan saaden myös EH:n ja myös Donna oli luokan ainut koira:
"Hyvän tyyppinen, sopivan kokoinen narttu. Otsapenger voisi olla hieman parempi, muuten hyvä pää. Oikea purenta, hyvä kaulalinja, sopiva luusto, litteät käpälät, hyvä eturinta. Runko voisi olla hieman pidempi. Sopivat kulmaukset. Liikkeestä puuttuu voima, hyvä askelpituus. Liikkeessä melko korkea häntä, hyvä käytös."

Donna 31.3.2013


Saa nähdä mitä seuraavaksi keksitään. Kevättä odotellaan ja treeni-intokin pitäisi jostakin takataskusta kaivella :) Ja tasapuolisuuden vuoksi alla vielä kuva Larasta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti